4 Ekim 2012 Perşembe

İtalya Gezisi-Floransa durağı-Gün 1


Ne kadar yaratıcı bir başlık oldu değil mi? Blog dünyasının en popüler konularından biri olan İtalya gezileri konusunu görüyor ve bir arttırıyorum. 

Benim adamın Erasmus Personel Hareketliliği programına katılmak istemesinden mütevellit bizim de yolumuz Remus ve Romulus'un memleketi İtalya'ya düştü efendim. 11 günlük macera boyunca aklımda kalanları bir bir yazmaya çalışacağım.

İlk gün Pegasus hava yolları ile 14.00 sularında Roma'ya vardık. Gitmeden önce Sabiha Gökçen havalimanının free shop kısmına şöyle bir göz atıp dönerken alırız dedik (almadık). Fiumicino havalimanı oldukça büyük ve şehre uzak. Havalimanından Roma'ya giden birçok servis bulunuyor. Fiyatları 4-7 € arasında değişiyor. Yolcu çıkış kapısından çıktıktan sonra sağa dönüp yürüyün ve ilk kalkacak olana binin derim ben. Çünkü hepsi Termini'nin önünde indiriyor. Zaten Termini'ye vardıktan sonra istediğiniz yere ulaşmanız işten bile değil. Terravision ve Cotral bu servislerin en iyi bilinenlerinden

Bizim gezi planımız Floransa'dan başladığı için Termini'ye iner inmez Trenitalia'dan  aylar öncesinden aldığımız Roma-Firenze hızlı trenine atladık ve Floransa'ya doğru yol aldık. Gezinin bundan sonraki 4 günü Floransa, Pisa ve Siena'da geçti.

Akşama doğru Santa Maria Novella istasyonunda indikten sonra bavulları bırakmak için otelimize geçtik. Otelimiz  Floransa'nın tarihi kısımlarından biraz uzakta küçük ve temiz bir oteldi. Floransa'da ulaşım pek sorun olmadı. 22 Numaralı otobüs sağolsun bizi otelden şehre, şehirden otele taşıdı durdu. İtalya'da genel olarak otobüste bilet kontrolü yok. Orada yaşayanların aylık ve ya yıllık pasoları var. Sizin pasonuz olmayacağı için 2-4-8-10 binişlik biletlerden alıp otobüse bindiğinizde makinaya okutmanız gerekiyor. Okutmazsak ne olur derseniz, kontrol olmadığı sürece bir şey olmuyor ama kontrole denk gelirseniz 200€' cuk cezası var. (Biz bir kere kontrole denk geldik. Ptesi sabahıydı)

Adana'nın kavurucu sıcaklarına alışmış bir bünyeye sahipseniz Floransa size biraz serin gelebilir. O nedenle yanınızda hafif kalın giyecekler götürmeyi unutmayın. Biz sadece tişörtlerimizle gittiğimiz için ilk gün soluğu H&M'de aldık.

Alışveriş konusu açılmışken hemen söyleyeyim; İtalya belli bir bütçe ile gidilmişse kesinlikle alışveriş yapılacak bir yer değil. Herşeyden önce €-TL kur farkından dolayı fiyatlar bizim için çok yüksek. O nedenle kendinizi çok kasmayın.

H&M'den kendimize uzun kollu bir şeyler aldıktan sonra otelin yolunu tuttuk. Yarın Pisa turu var.

İlk günden bir kare. SM Novella yolcu çıkışı




NOT: Verilen tüm bilgiler Eylül 2012 tarihi için geçerlidir





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder